Consells per a viatjar per Gambia

12 08 2011

Gambia és un pais menut al voltant del riu del mateix nom dins de Senegal, una antiga colonia británica. És un lloc pobre amb una infraestructura turística incipient que mai ha acabat de quallar. La gent és pobra però molt educada i correcta. És un lloc segur i tota la població, fins les aldees remotes parlen anglés, les persones són atentes encara que òbiviament es busquen la vida i la pressió sobre el turista és sufocant de vegades. Viatjar a Gambia és molt barat gràcies a un vol de Spanair (250 euro) que ix de Barcelona. L’hotel Kairaba és el millor del país (junt amb el Sheraton), està en bones condicions, i es pot tindre una habitació de superluxe, a un preu increiblement baix, si es compra en un paquet al majorista . Cal tindre la precaució de vacunar-se per a la febre groga, encara que en este moment no n’hi ha, i també protegir-se per a la malaria, amb repelent de mosquits i la pastilla diària clàssica. Diuen que és molt improbable que et pique un mosquit amb malària, però és millor seguir estes precaucions. Les aportacions del visitants europeus són fonamentals per a la seua economia.

Agost és el pic de l’estació de pluges i fa unes tempestes súbites per la vesprada, però no duren molt de temps. En la meua opinió agost es un bon moment per a anar a Gambia, ja que està casi buida de turistes i sols veus el personal local, la majoria de turistes europeus van a partir d’octubre. Gambia també és un destí popular per a dones no tan joves que volen tenir experiències personals amb joves esculturals.

L’única despesa més important per al turista és llogar taxista o conductor turistic que et porte a fer excursions. En agost hi ha uns 20 vehicles d’oferta per turista. La majoria d’excursions són prop ja que el pais és menut i no és car, el preu bàsic perquè et porte a un lloc, espere i et torna per la vesprada es uns 12 euros, el doble si vas lluny.  Interessa visitar el mercat de Banjul, dinar en el Lamin Lodge a la vora del riu, i anar a la platja deserta (excepte l’aldea de pescadors) de Kartong, a la vora amb Senegal al sud. En tornar s’ha de parar en la platja de Tanjio després de les 4 de la vesprada, quan tornen els pescadors i es munta un espectacle fabulós en la descàrrega i venta de peix.

També és convenient fer una excursió de dos dies a Georgetown, un poblet riu amunt en una illa (MacCarthy island), on s’agafa un bot per a vore els hipopòtams salvatges. Aquí s’ha de travessar el riu en Banjul, amb un ferry (operació lenta, hi ha pocs ferrys), i despres unes 4 hores per la carretera del nord paralela al riu, que està perfecta, i així t’endinses per l’interior, lluny de la zona turística de la costa. Convé portar una bossa de bolis o joguets per a repartir als xiquets. En arribar a este indret, es lloga un bot, i es fa nit allí. Mireu que el motor estiga en bones condicions, ja que el riu està molt poc transitat i no vols quedar-te tirat per la nit en el riu. És un parc natural, la vorera és molt frondosa, i és una experiència inolvidable. I si que hi ha “hipos” en el riu (sols se’ls veu el cap) encara que no et post acostar molt a ells ja que amb una cabotada volcarien el bot. Esta excursió més llarga (des de la costa en Banjul) s’hauria de negociar amb atenció, inclus comparant preu de diferents ofertes (les companyies estan a l’ixida del hotel mateix, no els pots deixar de vore). El passeig en bot serien uns 30 euros, i l'”hotel” bastant rudimentari no mes de 20.


Actions

Information

Leave a comment